Go to Top

Els Cavalls Imperials

 

Una antiga llegenda que l’Anita ens farà saber, ens explica que en temps pretèrits, abans que la Història s’escrivís, els quatre cavalls blancs de la deessa Épona anaven sovint a córrer i a pasturar a la Hoz del Río Dulce, un indret natural meravellós prop de la ciutat celtibera de Segontia.

Àgils i ràpids, s’escapaven de qualsevol intent dels Humans per capturar-los.

Un nen pastor portava també el seu ramat d’ovelles a aquell lloc, i es distreia cantant boniques cançons.

La dona d’aigua que habita en el riu Dulce, malalta perquè els cavalls li embrutaven l’aigua amb el seu esvalotat comportament, li va ensenyar al nen com capturar-los i domar-los.

Una segona llegenda ens explica que amb l’ajuda d’aquests cavalls de la deessa, i del seu gos, aquest nen va aconseguir vencer els quatre dracs que guardaven el secret de la sal.

Els quatre dracs representen a les quatre forces de la Natura, que gràcies als cavalls i els gossos els Humans vam aprendre a controlar, o això creiem.

 

Caballo Imperial

Cavall Imperial

En una altra bella llegenda que l’Anita ens explicarà, sabrem que aquesta raça de cavalls va aconseguir la fama en el circ de Tàrraco, davant l’emperador August, quan van lluitar contra els Fills del Vent en una cursa de quadrigues.

Des d’aleshores tothom va conèixer aquella raça com als Cavalls Imperials.

 

Imperial Tarraco

Cavalls Imperials competint en una carrera de quadrigues

També coneixerem els fets que van succeir prop de Tarragona al Segle XVI, quan els pirates van atacar i van matar a un comerciant, deixant malferit a un dels dos Cavalls Imperials que tiraven del seu carruatge.

Avui, al Segle XXI, els cavalls han estat substituïts per les Màquines en totes les tasques penoses i tornen a ser els nostres amics. Estan presents en espectacles i festivals, i ens acompanyen en molts moments d’oci.

 

Guardia Urbana a caballo

Guàrdia Urbana de Barcelona

La Escuela Española de Equitación de Viena va ser fundada l’any 1571, i segueix avui dia oberta en un magnífic palau, mantenint viva la tradició dels Cavalls Imperials.

Quan viatgis a Viena, no perdis l’oportunitat de visitar aquest espectacular centre, a on experts genets muntats en Cavalls Imperials, ofereixen cada dia meravelloses exhibicions eqüestres.

 

Segells de la Escuela Española de Equitación de Viena

Andalusia és una terra on els cavalls són admirats i cuidats amb afecte.

Els cavalls PRE de la pura raça espanyola, són dignes descendents dels cavalls de la deessa Épona. Són cavalls de gran bellesa, la fama de la qual s’ha estès entre tots els països del Món.

 

Caballo imperial

La Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, amb seu a Jerez de la Frontera, és coneguda arreu del món per la seva exhibició Cómo Bailan los Caballos Andaluces, un espectacle únic que exhibeix i resumeix, de manera aparentment natural, tota la labor que des de la seva fundació desenvolupa aquesta institució.

Mira aquest vídeo que narra el poema de Rafael Alberti dedicat a la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre.